Lændesmerter

Vi hjælper dig med at blive smertefri i lænden

Hvad er lændesmerter?

Lændesmerter kan være mange ting. Ondt i ryggen, hekseskud, facetsyndrom, lumbago, myoser eller slet og ret lændesmerter. De lænde smerter vi oftest ser kommer typisk af at man har siddet dårligt har et hårdt fysisk arbejde eller har en dårlig ryg stilling. Det er altså lænde smerter som bliver værre og værre også kaldes kroniske lænde smerter. hvis man går med smerter i lang tid uden at få gjordt noget ved dem er der stor chance for at kompencere så kroppen vender sig til ikke at bruge den muskel som gør ondt eller aktivere den så lidt som muligt. Når man kompencere bruger man sine muskler forkert og skader kan ske andre steder i ryggen. det er derfor vigtigt at starte en behandling og få løsnet op i lænden. Er smerterne kortvarige eller nyopståede kaldes de for akutte, og ved at få hurtig behandling nedsætter du skaden væsenligt. Næsten alle vil opleve lændesmerter i deres levetid. I omkring 75 procent af tilfældene er det ikke muligt at pege på en specifik årsag til lændesmerter. Smerterne kaldes derfor uspecifikke eller funktionsbetingede, og de stammer fra muskler, led og nerver i og omkring rygsøjlen.

Hvad kan Massage gøre ved dine lænde smerter

Ved smerter i lænden går man ofte og spænder op og muskulaturen i lænden får ikke lov til at slappe af. Med en massage form som hedder fysiurgisk massage vil vi med tryk blandet med alm massage få muskulaturen til at slappe af og løsne op for de spændinger som ligger og giver smerterne. Vi vil i de lidt slemmer tilfælde bruge triggerpunkt massage som er meget effektivt og hvor vi kommer dybt ned i muskulaturen. Man vil ofte opleve at det kan stråle ned i benet fordi vi massere muskler som ligger tæt op af i iskias nerven som er kroppens største nerve og som går ned i benet det kan også stråle i ballen eller ned i lysken. Iskias nerven har tit en forbindelse til lændesmerter. Vi vil altid inden en behandling lave en grundig undersøgelse af hvor smerterne opstår og hvordan vi bedst løser problemet.

Hvordan føles lændesmerter?

 • Det gør ondt over det nederste af ryggen. Smerten stråler sommetider ned i balderne, bag på låret eller til lysken.
 • Musklerne er spændte, og ryggen er stiv.
 • Ved akutte smerter hælder ryggen ofte fremover og til en af siderne (afværgeholdning).
 • Sommetider oplever man, at lændesmerter er ledsaget af en sovende, stikkende eller snurrende fornemmelse i ryggen eller balderne.

Søg læge hvis du oplever disse symptomer

 • Er følelseløs i et område svarende til at du havde ridebukser på
 • kan ikke komme af med vandet eller holde på afføring
 • pludselige har mistet evnen til at aktivere din muskler i benene

Hvad kan man selv gøre?

 • Hold dig så vidt muligt i gang. Prøv at passe dit arbejde og din hverdag i øvrigt. Bestil en tid hos Massage Experterne. Lad være med at lægge dig i sengen!
 • Ved akutte smerter lægges en ispose eller en varme pude på det mest smertefulde sted i cirka 15 minutter. Det kan du gentage fem til seks gange dagligt med en times interval de første par dage.
 • Sengeleje frarådes.
 • behandling med laser og ultralyd anbefales ikke, da der i videnskabelige undersøgelser ikke har kunnet dokumenteres en effekt.

Få behandlet dine lændesmerter, bestil din tid her

Share This