Massage Experterne holder åbent og følger til hver en tid Sundhedsstyrelsens anbefalinger for at forebygge spredningen af COVID-19. Ved ankomst i klinikken skal du have mundbind på, som kan fjernes under behandlingen.

Fibersprængning

fiber-web

Bliv hurtigt klar igen efter fibersprængning med massage

En fibersprængning er hvis dine fibre i din muskel sprænger det kan være hvis du ikke har varmet op og begynder at lave hård fysisk aktivitet eller du er kold og går direkte ud og sparker til en fodbold kaster en håndbold starter løbeturen med en spurt eller tage tunge løft for fuld styrke så ville den kolde muskel ikke kunne klare den hårde belastning den pludselig skal præstere. Hvis du varmer dine muskler op inden du skal ud og dyrke idræt vil du opleve at dine led og muskler bliver mere smidige og du kan klare aktiveteten meget nemmere. En muskel er trænet til at kunne klare en vis træningsmængde afhængig af hvor godt trænet musklen er hvis man overstiger den træningsmængde inden for en vis periode kan musklen ikke klare belastningen og man vil typisk opleve at få en overbelastningsskade eller en fibersprængning.

Hvad kan massage gøre ved fibersprængning?

De første 48 timer skal musklen have ro og undgå bevægelse så meget som det er muligt . De føste 48 timer arbejder man med noget der hedder RICE princippet R = ro (rest) I = is (ice) C = Kompression (compression) E = Elevation (elevation) efter de 48 timer er gået kan man begynde med stille og rolig massage hvor vi roligt begynder at massere for at øge blodgennemstrømningen til musklen og tilført nye næringstoffer og udskille affaldstoffer. Med blide udstræk vil vi strække din muskel meget forsigtigt men aldrig til eller over smertegrænsen men det er vigtigt at vi får lidt bevægelse i den skadet muskel man at vi ikke overbelaster musklen som er i gang med at restituere og opbygge. Det er vigtigt at den får ro til det samtidig med at vi hjælper den og ikke ødelægger opbygningen. I starten af forløbet vil musklen var meget hård og stiv og vi vil ikke kunne strække den meget. I langt de fleste tilfælde vil du opleve en bedring og en bedre fleksibilitet efter den føste uge. Hvis du hurtigt får behandlet din skade får du lidt eller ingen hævelse du skal dog give musklen tid til at hele. Hvis du hurtigt får behandlet din skade, får du måske ingen eller kun lidt hævelse. Men du skal stadig give det tid til at hele. Det behøver ikke betyde, at du skal opholde dig mange dage i sofaen i stedet for at træne. Tværtimod er det en stor fordel hurtigt at starte forsigtigt op igen.

Hvor modtager jeg behandling?

I de fleste tilfælde vil du modtage behandlingen i klinikken.

Bestil tid