Musearm

Massage af musearm

Behandlere hos massage Experterne har arbejdet med musearm i over 10 år og har den erfaring du har brug for

Typiske symptomer ved musearm
 • Ondt på oversiden af underarmen
 • Smerter i underarm og håndled
 • Smerter i underarm ved løft
 • Føleforstyrrelse eller nedsat gribefunktion
 • Symptomer kan være mange. Musearm er en betegnelse for mange forskellige overbelastningsskader
Hvad er musearm

Musearm er en bred betegnelse for mange tilstande. Musearm kan opleves i tilstande som nakkesmerter, skuldersmerter, albuesmerter eller håndledsmerter. Musearm kan opleves som ondt på oversiden af overarmen. Smerte i underarm og håndled og Smerte i underarmen ved løft. Musearm opstår ved gentagende bevægelser såsom computerarbejde hvor man arbejder med mus og tastatur og laver gentagende bevægelser over en lang periode. Ved gentagende bevægelser overbelaster du muskulaturen og der kan opstå en afklemning af en nerve eller en betændelsestilstand i en senetilhæftning. Musearm kan være en langvarig tilstand og det er vigtigt at få gjort noget ved det så snart man oplever smerte eller irritationen. Musearm kan komme af mange forkellige ting. Det der er gennemgående for musearm er at man laver gentagende bevægelser. Det kan være en fordel at ændre sin sidde positioner så armen og fingrene bliver brugt i forskellige vinkler. For at forhindre musearm kan du have forskellige mus som du skifter imellem. Se nedenfor hvilken ergonomiske tiltag du kan gøre for at forbedre din generelle arbejdsstilling.

Ergonomiske tiltag

Hvis du oplever problemer i forbindelse med computer arbejde. Er her nogen ergonomiske tiltag du selv kan gøre.

 • Justerbar kontor stol og arbejdsbord
 • Ændre arbejdstilling. Skift mellem at stå op og sidde ned
 • Have forskellige mus som du kan skifte imellem.
 • Støtte under håndledet ved brug af tastatur
 • Får man en musemåtte, så kan den være med til at skabe støtte til håndleddet
 • Anvend tastatur genveje i stedet for musen
Massage hjælper dig igennem din musearm

Massage behandling er en effektiv måde at forkorte og lindre din musearm. I tæt samarbejde med dig kan massage give en stor forbedring. For at forbedre en musearm er det vigtigt at ændre de gentagende bevægelser og supplere med massage behandling. Du kan oftest efter første behandling mærke en lindring. Nogen gange skal der mere end en behandling til før der er en forbedring. Hvis du selv er aktiv i at forbedre din musearm ved at ændre din arbejdstilling og andet. vil resultaterne komme hurtigere. Det kræver oftest mere end en behandling at få den langvarende lindring af musearm.

Vælg rigtigt første gang

I over 5 år har Massage Experterne behandlet musearm. Vi har rigtig gode erfaringer med lindring og smertestillende behandling. Vi bruger altid tid på at finde ud af hvorfor musearmen kommer og hvordan vi bedste får den væk igen. Inden du går får du altid en øvelse med hjem som strækker de ramte muskler. Alle behandlere hos Massage Experterne er registrerede alternative behandlere og har over fem års erfaring. Hos os er du sikker på, at få en behandler med høj faglighed og ekspertise.
Som registreret alternativ behandler (RAB) skal den godkendte klinik og behandler leve op til en lang række krav, som er til for at sikre dig som klient. RAB-ordningen fungerer som en garantiordning med patientsikkerhed.

Hvis du oplever mindsket styrke eller følsesforstyrelser i armen eller hånden skal du altid tilses af en læge inden massage behandling

Hvorfor får man musearm

Vi alle er bygget til at bevæge os dynamisk. En dynamisk bevægelse trækker musklen sammen og løsner igen. Det gør vi når vi laver fysiske arbejde. Det gør at blodet kommer nemt rundt i kroppen og udskiller affaldstoffer og tilfører ny ilt til muskler og celler. I disse tider hvor mange arbejder foran en computer eller andet stillesiddende arbejde. Sidder mange en hel dag og laver meget få dynamiske bevægelser. Der hæmmer tilførelsen af ilt og udskilles af affaldstoffer til musklen. Hvis man over en lang periode ikke ændre på det kan der i højere grad komme betændelsestilstand i en senetilhæftningerne, afklemning af en nerver, myoser eller generelt spændte muskler. Sidder man meget foran en computer er der en stor chance for at man oplevet en musearm. Den kan opleves som ondt på oversiden af underarmen. Smerter i underarm og håndled eller Smerter i underarm ved løft. Musearm er en bred betegnelse som kan opleves som smerter i skulder, nakke, arm og håndled. Massage behandling løsner op for muskulaturen og giver derved en bedre blodtilførelse til musklen så affaldstoffer kan komme væk fra musklen.

Vælg fysiurgisk- eller triggerpunktmassage

Fysiurgisk massage er den mest anerkende massageform og den de fleste kender som almindelig massage. Fysiurgisk massage er en dybdegående behandling, hvor vi med tryk og strøg kommer ned i muskulaturen og effektivt afhjælper ømhed og smerter. Det er en massageform, hvor vi tager fat for at komme ned i muskulaturen og løsner op for din musearm. Triggerpunktmassage er en lidt hårdere form for massagebehandling, hvor vi med strøg og tryk meget effektivt kommer ned i muskulaturen og får løsnet op så musklerne omkring musearmen kan slappe af igen. Vi vil altid tage en snak med dig for at finde den behandling der passer dig bedst, så vi kan får gjort noget ved dine musesmerter.

Bestil tid