Massage Experterne holder åbent og følger til hver en tid Sundhedsstyrelsens anbefalinger for at forebygge spredningen af COVID-19. Ved ankomst i klinikken skal du have mundbind på, som kan fjernes under behandlingen.

Musearm

musearm-1-web

Massage virker effektivt mod musearm

Vores muskler kan arbejde på to måder dynamisk eller statisk. Vores muskulatur er lavet til at skulle arbejde dynamisk en dynamisk bevægelse kan være hvor du løfter armen og tager den ned igen ved den bevægelse trækker musklen sig sammen og løsner igen det vil sige at musklen pumper blodet igennem og der bliver tilført ilt og næringsstoffer til muskulaturen samt blodet tager affaldstoffer med som er blevet brugt af musklerne så det kan komme ud af musklen. En statisk bevægelse er hvis du spænder op i musklen og holder den så den er spændt over længere tid og ikke giver slip. Det forringer væsenligt blodomløbet i musklen og den vil derfor have svært ved at få tilført den nødvendig ilt og næringstoffer som den har brug for når den skal arbejde og det er her skaden kan ske. Som man ofte ser ved stillesiddende kontor/computer arbejde er det statiske bevægelser man laver. Hvis man sidder ved et skrivebord kommer man ubevidst til at hæve skulderen og man bøjer lidt i albuen i sær hvis man ikke har gode stole og hæve/sænke bord så man kan ændre sin arbejdstilling. Musklen kommer til at arbejde statisk altså man holder musklen i en position i længere tid uden at løsne igen. Det er her en musearm kan opstå. Kroppen har svært ved at tilføre blod der kommer med lækkert ilt og næring til musklen som den skal bruge til at bevæge sig og affaldstoffer ophober sig. Det kan skabe ømhed og smerter. musklen bliver irriteret og der kan opstå en betændelsestilstand som kan være svær at komme af med især hvis man sidder hver dag ved en computer og ikke ændre arbejdstilling.

Hvad kan massage gøre ved musearm?

Vi vil anbefale at bruge en massage behandling der hedder triggerpunkt massage hvor vi også blander fysiurgisk massage ind. Det er en behandling form hvor vi med tryk kommer ned i muskulaturen og få løsnet meget effektivt op. Ved at give et tryk i det der hedder et triggerpunkt kan du oftest med det samme mærke en lindring og en stråling ned i fingrene fordi vi giver et tryk i fingrenes sener. Vi vil sørge for at få gang i blodtilførelsen ud til fingrene og få dine fingre muskler der vedhæfter på oversiden af underarmen til at slappe af og skabe en blod gennemstrømning så alle affaldstoffer kommer med ud af musklen. Nå man har fået en musearm har man en tendens til at gå at kompencere så vi oplever tit at smerterne bevæger sig op til skulderbladet og videre op i nakken. Vi massere altid skuldre og nakke når vi behandler en musearm. Der er også primært der blodtilførelsen skal komme fra.

Øvelser du selv kan lave:

Stå op til denne øvelse. Flet dine fingre og vend håndfladerne nedad. Derefter stræk håndfladerne fremad og stræk så armene over hovedet – giv det et ekstra stræk op mod loftet.

  • Gentag gerne denne øvelse flere gange dagligt.
  • Dine fingre strækkes ud, musklerne på undermene og musklerne på forsiden af brystkassen bliver strakt.
  • Du bruger ofte armene foran kroppen med krummede fingre, når du arbejder, du bør derfor strække musklerne ud flere gange dagligt.
Det kan man selv gøre:
  • Lad være med at bruge den samme mus hele tiden hav gerne flere forskellige mus til rådighed. Variere din håndstilling. Der er ikke nogen mus det er helt perfekt du kommer til at overbelaste lige meget hvilken mus du bruger.
  • Skift arbejdsstilling ofte. Nogen har mulighed for at skifte mellem at side og stå op. Hvis det ikke er muligt så sørg for at du får gået lidt rundt og får lavet nogen dynamiske bevægelser som at gå op af en trappe eller bare gå lidt rundt ofte.
  • Sørg for at have et godt arbejdsmiljø man skal ikke undervurdere hvordan psyken kan spille ind. Hvis trivlslen ikke er god på en arbejdsplads er det meget mere sandsynligt at skaderne opstår fordi man automatisk ikke sidder oprejst og med hovedet højt.
  • Sørg for at få andre arbejdsopgaver så der kommer noget rotation og andre bevægelser.
Hvor modtager jeg behandling?

I de fleste tilfælde vil du modtage behandlingen i klinikken.

Bestil tid