Massage Experterne holder åbent og følger til hver en tid Sundhedsstyrelsens anbefalinger for at forebygge spredningen af COVID-19. Ved ankomst i klinikken skal du have mundbind på, som kan fjernes under behandlingen.

Skuldersmerter

skulder-web

Lad os hjælpe dig med dine skuldersmerter

Går du og lider af ondt i skulderen kan det skyldes mange ting. Skuldersmerter er en bred betegnelse for mange forskellige skades tilstande i skulderen. I langt de fleste tilfælde 75% skyldes skulder smerter en overbelastning i forbindelse med styrketræning, ketsjer sport. Eller andet arbejde eller sport hvor du med ryk og intensitet bruger skulderen. 10% udgør det man kalder en frosen skulder. Tilstanden er kendetegnet af smerter, nedsat aktiv og passiv bevægelighed, skulderstivhed en frossen skulder Kan give blødninger i og omkring senerne, hvilket kan forårsage betændelsesreaktioner. Skulderen er et yderst kompliceret led som du kan bevæge i alle retninger og meget fleksibelt. Leddet omgives af en ledkapsel, af ledbånd og mange sener. Tilsammen udgør dette en kappe rundt om skulderen som er vigtig både som støtte for leddet og for normal funktion og bevægelighed. Det er meget få der ikke oplever smerter i skulderen i deres levetid.

Hvad kan massage gøre ved skuldersmerter?

Vi vil altid starte med at tage en snak om hvordan vi bedst får løst dine smerter og du forklarer hvordan smerterne er opstået og hvor i skulderen det gør ondt og vi tager den tid der skal til for at finde den bedste behandling til dig. Massage kan ikke helbrede alle skulder smerter men i langt de fleste tilfælde hvor vi har med overbelastnings skader at gøre som udgør de fleste skulder smerter er massage utrolig effektiv fordi massage får de overbelastet muskler til at slappe og ikke spænde op som en muskel gør hvis en muskel er overbelastet. Vi vil anbefale at bestille fysiurgisk massage som er den mest alm form for massage og hvor vi med massage ned i muskulaturen får løsnet op for dine spændinger. Ved skulder smerter vil vi bruge meget tid på de muskler som holder skulderledet på plads den muskel gruppe hedder rotator cuff og det er i de muskler overbelastningen sætter sig. Rotator cuff bliver konstant udsat for belastning da det er deres opgave at bevæge skulderen og holde skulderen på plads ind i skulder leddet.

Det kan man selv gøre:
  • Tag en varmepude og lig på det område hvor du har smerter. Varmen løsner musklen op og har en smerte lindrende effekt.
  • Hold skulderen i ro i 3-8 dage så musklen kan få ro til at reparerer sig selv efter en overbelastningsskade. Hvis du efter 4 dage ikke mærker nogen forbedring skal du søge behandling.
  • Stræk skulderen ud og få strukket de sener og muskler som er overbelastet. stå op og tag armen om bag rykken og se hvor langt du kan få din op mod nakken. Strækket skal ikke være til smertegrænsen.
Hvor modtager jeg behandling?

I de fleste tilfælde vil du modtage behandlingen i klinikken.

Bestil tid