Massage Experterne holder åbent og følger til hver en tid Sundhedsstyrelsens anbefalinger for at forebygge spredningen af COVID-19. Ved ankomst i klinikken skal du have mundbind på, som kan fjernes under behandlingen.

Tennisalbue

musearm-web

Bliv effektivt behandlet for din tennisalbue med massage

Tennisalbue er en overbelastning ved for mange ensformige gentagelser og kan give en betændelses tilstand i senevedhæftningen i underarmens overside omkrig albuen. Senerne fra dine fingre går fra fingrene og op til knogle udspringets vedhæftning ved albuen. Ved vedhæftningen kan der opstå en overbelastning som fører til en betændelsestilstand som kan give kraftige smerter. Når man laver de samme bevægelser hver dag lige meget om det er ben arme skuldre eller nakke så tager det hårdt på kroppen og kroppen skal have lov til at restituere. Hvis den ikke får lov til det over en længere periode kan der opstå overbelastnings skader og det er typisk det der sker ved en tennisalbue. tennisalbue opstår typisk når man man griber fat i noget med hånden og har bukket albue det kan være en skruetrækker en tennisketsjer eller så simpelt som at feje. Hvis du har tennis albue vil du typisk kunne mærke at det stråler op i overarmen og ned langs underarmens yderside. Hvis du har de smerter og strålinger i og fra albuen er der en sandsynlighed for du har fået en tennisalbue. Smerter ved en tennisalbue kan være smertefuldt og du kan afhjælpe smerterne med en kombination af behandling og aflastning.

Hvad kan massage gøre ved tennisalbue?

Vi vil råde dig til at få aflastet din albue i et par dage. Når du stille og roligt starter op igen kan du købe et armbånd som støtter i senevedhæftningen omkring albuen. Armbåndet støtter senen som er overbelastet så den får ro til at komme sig igen. Du må ikke blive sengeliggende da det er bevidst at ved muskelskader kan inaktivitet forlænge skadesperioden. Du skal dog holde den skadet arm i ro og ikke bruge den for meget. Vi vil anbefale at bruge en massage behandling der hedder triggerpunkt massage. Det er en massage form hvor vi med tryk kommer ned i muskulaturen og løsner meget effektivt op for de spændinger og affaldstoffer som har ophobet sig og på den måde nedsætte skadeperioden betydeligt. Vi vil også massere dig i den belastet muskel med fysiurgisk massage. De først behandlinger kan være smertefulde men bare rolig vi kommer til at have en tæt dialog omkring hvor hårdt vi skal starte med at gå til din tennisalbue. I langt de fleste tilfælde vil man opleve en lindring med det sammen mens andre vil opleve en lille forværring som så i løbet af dagen vil aftage og det vil så blive bedre om aften eller senest dagen efter.

Det kan man selv gøre:
  • For smerte lindring kan man tage en kølepose på hvor smerterne er værst. Må aldrig sættes direkte på hunden. Du kan også tage en varmepude. Varme og kulde har samme lindrende effekt.
  • Aflast din arm og hold den i ro. Ofte vil du allerede efter et par dage kunne mærke en lindring i smerterne.
  • Køb et støttebånd som du tager rundt om hæftningen i albuen som så vil aflaste belastningen af senen.
Hvor modtager jeg behandling?

I de fleste tilfælde vil du modtage behandlingen i klinikken.

Bestil tid