Triggerpunkt massage

Hvad er et triggerpunkt

Nedenfor kan du se hvad der aktivere et triggerpunkt

  • Gentagende bevægelser
  • Overbelastning af musklen
  • Forkert brug af musklen eller en muskelgruppe
  • Hårdt fysisk arbejde

Et triggerpunkt er et trykpunkt i musklen og beskrives som et ømt punkt som opleves som en stråling væk fra punktet. Et triggerpunkt kan opstå hvis du bruger musklen meget i forbindelse med idræt eller fysisk arbejde. Det er dog almindeligt at de triggerpunkter kommer sig hurtigt og går i sig selv igen. Det er noget andet hvis du laver mange gentagende bevægelser. Det kan være du sidder meget ved en computer og  laver samme bevægelser i længere tid af gangen. Samt hvis du dyrker idræt, har et fysisk arbejde eller står i mange dårlige positioner i løbet af dagen. Du kan få ondt i nakke, ben, ryg, lænd, balle eller skulder. Her gentager du bevægelsen og triggerpunktet har ikke mulighed for at restituerer før du igen laver bevægelsen. Ved at finde de rigtige tiggerpunker og få løsnet op i de spændte triggerpunkter kan vi få musklen til at restituere hurtigere og få den til at slappe af og du vil opleve en lettelse i smerterne ved triggerpunkt massage. Tryk og massage kan løsne op for et triggerpunkt. Det findes mange triggerpunkter i vores muskler og mange gange mere end en i hver muskel. Det er kun hvis vi bruger musklen forkert eller gentagende at triggerpunkter bliver aktivt og derved giver en smerte eller ubehag. Kendetegnet for et aktivt triggerpunkt kan være oplevelsen af en stråling ud fra det aktive triggerpunkt. Det er kun delvist klarlagt hvad et triggerpunkt er. Det er dog alment accepteret at et triggerpunkt et et lokalt traume i en muskel. Spændingen og smerten samler sig det sted i musklen hvor nervepåvirkningen er størst. triggerpunktbehandling kan løsne op for de traumer der kan opstå.

Hvorfor vælge en triggerpunkt behandling

Triggerpunkt massage er en effektiv måde at lindre dine spændinger på. Ved tryk og massage vil behandleren arbejde dybt i muskulaturen og få løsnet op for dine spændinger. Nedenfor kan du se hvilken hvilken ømheder triggerpunkt massage hjælper mod.

  • Hold eller ondt i nakken
  • Skuldersmerter og skulderspændinger
  • Ondt eller ømme ben muskler
  • generelt ondt eller øm i ryggen
  • Hold, træt eller smertefuld lænd
  • Ondt i ballen ved forkert arbejdstilling eller efter træning

Ved tryk på et triggerpunkt kan man i de fleste tilfælde opleve en forløsning og lindring i den ømme muskel med det samme. Vi vil typisk holde et tryk i triggerpunktet afhængig af, hvor slemt det står til. I alle muskler sidder der minimum et triggerpunkt. Typisk i de store muskler kan der sidde to eller flere. Det er dog ikke alle triggerpunkter, der er aktive og vil derfor ikke være ømme. Hvis et triggerpunkt er ømt, kalder vi det et aktivt triggerpunkt. Du kan opleve når vi trykker en stråling fra trykpunktet som er helt normalt. Det betyder at vi har fat i det rigtige sted. Det er dog altid vigtigt at vi har en dialog om trykkets hårdhed. Hvis du oplevet ubehag ved trykket er det vigtigt at sige det til behandleren.

Vores klinik er en RAB godkendt klinik

Alle behandlere hos Massage Experterne er registrerede alternative behandlere og har over fem års erfaring. Hos os er du sikker på, at få en behandler med høj faglighed og ekspertise.
Som registreret alternativ behandler (RAB) skal den godkendte klinik og behandler leve op til en lang række krav, som er til for at sikre dig som klient. RAB-ordningen fungerer som en garantiordning med patientsikkerhed.

Betingelser ved aflysning

Ved akut aflysning 24 timer før mødetidspunktet vil vi gøre alt for at få din tid afsat. Hvis dette ikke er muligt, vil der blive opkrævet et beløb svarende til 50% af prisen for den aftalte massagebehandling. Ved udeblivelse vil hele beløbet for den aftalte massagebehandling blive opkrævet.