Fibersprængning

Bliv hurtigt klar igen efter en fibersprængning, med massage

Fibersprængning massage

Hvad er en fibersprængning?

En fibersprængning kan opstå låret, læggen, ryggen, baglår, lysken, arm, skulder eller i hoften. hvis en eller flere fibre i musklen sprænger opstår der en fibersprængning også kaldet en strækskade. Skaden opstår oftest i bagside lår.

Hvorfor får man fibersprængning?

Kan opstå, hvis man ikke har varmet op og begynder at lave hård fysisk aktivitet eller du er kold og går direkte ud og sparker til en fodbold, kaster en håndbold, starter løbeturen med en spurt eller tager tunge løft for fuld styrke. Så vil den kolde muskel ikke kunne klare den hårde belastning den pludselig skal præstere.

Hvis du varmer dine muskler op inden du skal ud og dyrke idræt, vil du opleve at dine led og muskler bliver mere smidige og du kan klare aktiveteten meget nemmere. Oplever du en fibersprægning ved løb eller andet hvor du bruger lidt kraft men i lang tid vil du i de fleste tilfælde oplevet en fibersprængning som sidder overfladisk og her vil massage mod fibersprængning være en rigtig god løsning for dig. Vi sætter gang i restitutionen og du vil mærke en lettelse efter behandlingen. En muskel er trænet til at kunne klare en vis træningsmængde afhængig af hvor godt trænet musklen er. Hvis man overstiger den træningsmængde inden for en vis periode kan musklen ikke klare belastningen og man vil typisk opleve at få en overbelastningsskade eller en fibersprængning.

Hvad skal du gøre hvis du får en fibersprægning

De første 48 timer skal musklen have ro og undgå bevægelse så meget som det er muligt . De føste 48 timer arbejder man med noget der hedder RICE princippet.

✔ R = ro (rest) I =

✔ I = is (ice)

✔ C = Kompression (compression)

✔ E = Elevation (elevation)

Efter de 48 timer er gået kan man begynde med stille og rolig massage mod fibersprængning hvor vi roligt begynder at massere for at øge blodgennemstrømningen til musklen og tilført nye næringstoffer og udskille affaldstoffer. Med blide udstræk vil vi strække din muskel meget forsigtigt men aldrig til eller over smertegrænsen. Det er vigtigt at vi får lidt bevægelse i den skadet muskel men at vi ikke overbelaster musklen som er i gang med at restituere og opbygge. Det er vigtigt at den får ro til det samtidig hjælpe den og ikke ødelægger opbygningen. I starten af forløbet vil musklen var meget hård og stiv og vi vil ikke kunne strække den meget. I langt de fleste tilfælde vil du opleve en bedring og en bedre fleksibilitet efter den føste uge. Hvis du hurtigt får behandlet din skade får du lidt eller ingen hævelse. Du skal dog give musklen tid til at hele. Hvis du hurtigt får behandlet din skade, får du måske ingen eller kun lidt hævelse. Det behøver ikke betyde, at du skal opholde dig mange dage i sofaen i stedet for at træne. Tværtimod er det en stor fordel hurtigt at starte forsigtigt op igen.

Vælg rigtigt første gang

Når du søger efter en massør eller en anden type behandler, vil du opleve at der er mange valgmuligheder. Som forbruger er det vanskeligt at finde rundt i de forskellige tilbud. Derfor er det vigtigt, at du vælger en behandler, som er registreret hos RAB. RAB-ordningen gælder for alternative behandlere, der driver sundhedsmæssig virksomhed uden for det offentligt finansierede sundhedsvæsen.

Vælg fysiurgisk massage eller triggerpunkt massage

Fysiurgisk massage er den mest anerkende massage form og den de fleste kender som alm. massage. Fysiurgisk massage er en dybdegående behandling, hvor vi med tryk og strøg kommer ned i muskulaturen og effektivt afhjælper ømheder og smerter. Det er en massage form, hvor vi tager fat for at komme ned i muskulaturen. Massøren arbejder dybt i væv og muskulatur. Massagen tager udgangspunkt i kroppens anatomiske opbygning, hvilket stiller krav til massørens viden omkring musklernes udspring, tilhæftning, funktion samt tilstand. Ved triggerpunkt massage kan vi få musklen til at restituere hurtigere og få den til at slappe af og du vil opleve en lettelse i smerterne ved. Tryk og massage kan løsne op for et triggerpunkt. Der findes mange triggerpunkter i vores muskler og mange flere i hver muskel. Lige meget hvilken behandling du vælger vil vi altid tage snak inden vi starter så vi giver dig den bedste behandling.