Rygsmerter

Vi hjælper dig med dine rygsmerter

Massage af rygsmerter

Hvad er rygsmerter?

80% af alle danskere har oplevet, at have rygsmerter i større eller mindre grad. I omkring 90% af tilfældene er smerterne ufarlige, og er hverken et tegn på sygdom eller skade. I ca 50% af dem, der får rygsmerter, kommer smerterne igen uden det er tegn på sygdom eller skader. Smerter kan strække sig over lange perioder, men det behøver ikke at være ens betydende med at der er noget alvorligt galt og i langt de fleste tilfælde vil smerterne forsvinde af sig selv. Det skal dog siges, at man ikke skal undervurdere sine smerter. Det er kroppens signal til dig om at her er noget du skal holde øje med. Rygsmerter er en bred betegnelse og kan være mange ting.

Experter i behandling af smerterne

Massage Experterne hjælper dig med dine rygsmerter. Rygsmerter kan være mange ting, men massagebehandling løsner op for muskulaturen så du føler en smertelindring. Rygsmerter kan opleves som smerter i lænden, midt på ryggen eller omkring skulderbladene. Inden vi starter behandling af dine rygsmerter, vil vi altid undersøge din ryg grundigt og tage en snak om, hvor, hvordan og hvorfor du har dine rygsmerter.

Hvorfor får man rygsmerter

Rygsmerter kan komme af mange årsager. Nedenfor er listet de hyppigste grunde.

Inaktivitet over en længere periode

Dårlig fysisk form

Tunge løft som giver smerter i lænden

Ensidigt arbejde f.eks. computer eller andet

Psykisk pres som stress, depression eller angst

Det vigtigste for at lindre eller undgå rygsmerter er, at holde sig i god fysisk form. Hvis man oplever smerter, skal man holde sig i gang og ikke blive sengeliggende. For at komme hurtigt over smerterne skal man så vidt muligt passe sin dagligdag. Der kan dog være situationer, hvor smerterne er så slemme, at man bliver nød til at ligge ned. Lige så snart det er muligt, skal man op og bevæge sig og få ryggen ud i yderpositioner – dog aldrig over smertegrænsen. Din ryg er utroligt stærk og lavet til at bevæge sig.Vær ikke bange for at udfordre den.

Rygsmerter massage

Når man har rygsmerter tænker mange på at få massagebehandling. Det er fordi massage, har gjort så utroligt meget godt mod smerterne. Hos Massage Experterne har vi uddannelsen og erfaringen til at behandle dine rygsmerter. Om du har ondt i lænden eller en nerve har sat sig som hold i lænden, så har rygsmerter massage en lindrende effekt.

Hvis du oplever nedenstående symptomer, skal du søge læge inden massagebehandling.

✔ Hvis du føler dig utryg ved, hvad det kan være.

✔ Smerterne er stærke og du har ikke tilstrækkelig effekt af smertestillende tabletter eller ved aflastning af ryggen.

✔ Man har nedsat muskelkraft i benene.

✔ Problemer med vandladningen eller bliver følelsesløs i skridtet. Dette kan skyldes en stor prolaps, som skal opereres indenfor 24 timer og således kræver akut indlæggelse.

✔ Haft ufrivilligt vægttab eller føler dig generelt syg.

Nedenfor kan du se, hvad rygsmerter typisk skyldes

Diskusprolaps

Forkert arbejdstilling

Akut hold i lænden

Sammenfald i ryggen

Hekseskud

Low back pain

Lumbago

Lændehold

Facetsyndrom

Myoser

Over 10 års erfaring med rygsmerter

Massage Experterne har i over 10 år arbejdet med rygproblemer. Vi har haft over 500 klienter med ondt i ryggen i vores hænder og behandlet med stor effektivitet. Det er vigtigt når man arbejder med rygsmerter, at man forstår, hvorfor og hvordan det kommer. Vi bruger altid tid til at sætte os ind i vores klienters problemstilling og tager en snak om, hvordan vi griber dig an. Når du har modtaget behandling, vil du opleve en lettelse i ryggen og allerede efter første behandling, vil nogen opleve en længerevarende lettelse. Man skal være opmærksom på, at i meget sjældne tilfælde kan nogle opleve en forværring af rygsmerterne. Forværringen forsvinder i løbet af nogle timer og rygsmerterne forsvinder i de fleste tilfælde. Nogen har så spændte muskler, at reaktionen ved tryk kan være hård for musklerne. Her er der vigtigt at få lavet et forløb, så de spændte muskler kan slappe af.

Vælg fysiurgisk massage eller triggerpunkt massage

Fysiurgisk massage er den mest anerkende massageform og den de fleste kender som almindelig massage. Fysiurgisk massage er en dybdegående behandling, hvor vi med tryk og strøg kommer ned i muskulaturen og effektivt afhjælper ømhed og smerter. Det er en massageform, hvor vi tager fat for at komme ned i muskulaturen og løsner op for dine rygsmerter. Triggerpunktmassage er en lidt hårdere form for massagebehandling, hvor vi med strøg og tryk meget effektivt kommer ned i muskulaturen på de store rygmuskler og får løsnet op så musklerne omkring ryggen kan slappe af igen. Vi vil altid tage en snak med dig for at finde den behandling der passer dig bedst, så vi kan får gjort noget ved dine rygsmerter.