Tennisalbue

Bliv effektivt behandlet for din tennisalbue

Vi tager altid en snak med dig for at finde den behandling der passer dig bedst, så vi kan få gjort noget ved din tennisalbue.

Typiske symptomer ved tennisablue

Tennisalbue og musearm har meget til fælles orkan være svært at mærke forskel. Musearm kan sætte sig i skulder, nakke og underarm mens tennisalbue gør ondt i underarmen. De to tilstande minder meget om hinanden. Nedenfor kan du se de typiske symptomer på en tennisalbue.

Ondt i fingre, hånd og albue

Ondt når du griber om noget

Snurren i fingre og arm

Smerter på ydersiden af albuen

Smerter selvom du er i hvile

Massage af tennisalbue

Hvad er tennisalbue?

Tennisalbue er en overbelastning ved for mange ensformige gentagelser. Det kan medfører en betændelsestilstand i senehæftningen i underarmens overside ved albuen (se billede). Ved vedhæftningen kan der opstå en overbelastning som fører til en betændelsestilstand, som kan give kraftige smerter.

Hvorfor får du tennisalbue?

Tennisalbue opstår typisk når man griber fat om noget med hånden samt har bukket albue. Det kan være en skruetrækker, en tennisketsjer eller at holde om en kost. Hvis du har tennisalbue vil du typisk kunne mærke, at det stråler op i overarmen og ned langs underarmens yderside. Hvis du har smerter og strålinger fra albuen, er der sandsynlighed for, at du har tennisalbue.

Slip af med din tennisalbue

Massagebehandling kan i de fleste tilfælde have en lindrende effekt. Ved tryk og strøg kommer vi ned i muskulaturen og giver musklen ro til at bekæmpe betændelsestilstanden, der er opstået i underarmen. Det er vigtigt i den efterfølgende behandling, at du aflaster din hånd så meget som muligt. Det kan dog være svært, hvis det skyldes arbejde. Derfor er det vigtigt, at du så godt som muligt variere dine arbejdstillinger. Du vil i de fleste tilfælde opleve en lindrende effekt efter første behandling. Vi løsner muskulaturen op og det kan give en oplevelse af afslapning og afspændthed i underarmen. Det vil oftest kræve et forløb, at få afhjulpet tennisalbue da musklen vil spænde op igen så længe der ikke er bedring i inflammationen. Tennisalbue varighed. Det kan have en varighed fra 1 uge til flere år. Det kommer an på om du får behandling og du giver den tid til at slappe af. Så tennisalbue varighed er meget svært at sige. Vi ved dog at med behandling og ændret arbejdstilling går det betydeligt hurtigere.

Vælg dem med erfaring og RAB-godkendelse

Alle behandlere hos Massage Experterne er registrerede alternative behandlere (RAB) og har over fem års erfaring. Hos os er du sikker på, at få en behandler med høj faglighed og ekspertise. Som registreret alternativ behandler (RAB) skal den godkendte klinik og behandler leve op til en lang række krav, som er til for at sikre dig som klient. RAB-ordningen fungerer som en garantiordning med patientsikkerhed.

Godkendte behandler som er registreret

Vælg fysiurgisk- eller triggerpunktmassage

Fysiurgisk massage er den mest anerkendte massageform og den de fleste kender som almindelig massage. Fysiurgisk massage er en dybdegående behandling, hvor vi med tryk og strøg kommer ned i muskulaturen og effektivt afhjælper ømhed og smerter. Det er en massageform, hvor vi tager fat for at komme ned i muskulaturen og løsner op for din tennisalbue. Triggerpunktmassage er en lidt hårdere form for massagebehandling, hvor vi med strøg og tryk meget effektivt kommer ned i muskulaturen i din underarm og får løsnet op. Lige meget hvilken behandling du vælger tager vi altid en snak med dig for at finde den behandling der passer dig bedst, så vi kan få gjort noget ved din tennisalbue.